Taken Movie recensie

 

takennnn

Toen mijn leraar vertelde in de klas dat we een recensie moesten schrijven over een film kwam deze film al heel gauw in me op.  Wat een fantastische film is dat! Meestal houd ik niet zo van die actie films, maar Taken is anders!!

Het is een Franse, Engelstalige Thriller uit 2008. Het gaat over een gescheiden gezin met een dochter van 16(Kim). Voor haar verjaardag wil ze heel graag naar Parijs met haar vriendin. Haar overbezorgde vader (Bryan) is er eigenlijk niet mee eens maar stemt uiteindelijk toe. Kim en Amanda hebben vanaf het vliegveld een taxi genomen naar het huis waar ze verblijven. Om kosten te besparen, zijn ze op het aanbod van een knappe man ingegaan om de taxi te delen. Deze blijkt te werken voor de Albanese Maffia en doet dit om de meisjes uit te horen en te kijken waar ze verblijven en dan begint het!  Zodra het avond wordt belt Kim met haar vader over de vliegreis. Op een gegeven moment ziet Kim door het raam dat er mannen hun appartement binnenvallen en ze nemen Amanda (vriendin) mee. Uiteindelijk hebben ze Kim ook te pakken, Bryan is een CIA-agent dus kwam meteen in actie. De meisjes worden gedrogeerd en werden naar een bordeel gebracht waar nog tientallen andere meisjes zaten waarmee precies het zelfde was gebeurd. De vader doet er werkelijk alles aan om zijn dochter terug te krijgen. Hij heeft 96 uur om zijn dochter terug te krijgen voordat ze voorgoed in de internationale vrouwenhandel zal verdwijnen. Of het lukt? Dat zullen jullie toch echt zelf moeten achterhalen. Ik zat werkelijk heel de film op het puntje van m’n stoel (ofja eigenlijk de bank geheh :)) Elke keer als de vader zijn dochter bijna terug heeft gebeurd er weer iets. Naar mijn mening is een echt een film die je moet gezien hebben. De slimme trucjes die Bryan elke keer maar weet waar te maken is alleen al fascinerend om te zien. Je zou misschien denken, weer zo’n standaard ontvoering film, maar eerlijk is eerlijk deze film heeft zo’n ontzettend spannende stukken die je in een geen andere “standaard ontvoering” film ziet.

Als deze film je aantrekkelijk lijkt? Kijk dan gerust de trailer, dan zullen jullie niet meer te houden zijn!!

Als je het interessant vindt heb ik ook wat spannende pics uit de film waarbij je hart al sneller van gaat kloppen!!

taken1 taken_jpg_595x325_crop_upscale_q85 T-22

 

Een biografie van de top acteur: Liam Neeson

http://nl.wikipedia.org/wiki/Liam_Neeson

Na al deze informatie zullen jullie vast en zeker niet meer te houden zijn om deze gigantisch spannende film te kijken. Dus haal de popcorn alvast in huis en plan dit weekend een lekker filmavond met je vriendinnen/vriend!!

Bronnen:

https://www.google.nl/search?q=taken&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=ExrAUvDoDKPF0QWWsYDQDw&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1149&bih=627

http://nl.wikipedia.org/wiki/Liam_Neeson

http://www.filmtotaal.nl/recensie.php?id=11050

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s