logistic trend

Elektrisch rijden: Een trend die we in de toekomst nog vaak zullen moeten opladen.

Tegenwoordig moet alles duurzamer. Zo ook bij het auto rijden. De ontwikkeling van rijden op stroom is een nieuwe trend op het gebied van logistic. Maar waarom is elektrisch rijden nou eigenlijk duurzamer en milieuvriendelijker dan rijden op benzine?

Het is milieuvriendelijk omdat er gebruik wordt gemaakt van een oplader en geen benzine. Iedereen maakt tegenwoordig gebruik van een auto of andere voertuigen. Er zijn om precies te zien 900 miljoen voertuigen op de wereld. Je kunt je dus wel voorstellen dat de voorraad van fossiele brandstof snel uitgeput raakt. Voor het vervoer van de toekomst moeten dus zo snel mogelijk alternatieve en duurzame energiebronnen worden ontwikkeld en daar is de elektrische auto een goed voorbeeld van. Met zonnepanelen of windmolens kan namelijk elektriciteit worden opgewekt waar de auto’s op kunnen rijden. Een goed alternatief dus!

De auto wordt als het ware opgeladen voor gebruik, net als dat je je mobiel oplaadt. Het is dus ook nog goedkoper en je betaalt geen wegenbelasting, omdat de overheid duurzaam mobiliteit stimuleert. Volgens de site van http://www.agentschapnl.nl vermindert elektrisch rijden ook de geluidsoverlast van verkeer en biedt de opkomst van elektrisch rijden het Nederlandse bedrijfsleven nieuwe kansen. Je zou dus zeggen: de ideale wagen! Maar helaas zit aan elk positiefs wat negatiefs. Als je auto namelijk niet opgeladen is kun je de auto dus niet gebruiken. Je kunt dus niet elk moment van de dag je auto pakken als de auto bijvoorbeeld pas net aan de oplader ligt. Ook zal de elektrische wagen alleen beschikbaar zijn voor niet té lange afstanden. Zie je het al voor je? Onderweg naar Spanje waar je òm de 4 uur je auto even aan de oplader moet leggen, omdat je anders niet verder kan rijden. Dat is niet te doen en zoveel oplaad punten langs de weg zijn er momenteel nog niet. Ook duurt het opladen langer als dat je benzine moet tanken. Omdat het een duurzame auto is kan hij ook minder hard dan een brandstof auto. De overheid wil het elektrisch rijden erg stimuleren, niet alleen in Nederland maar over heel Europa. Ook wordt de communicatie infrastructuur noodzakelijk, bijvoorbeeld de begeleiding naar de oplaad punten vanaf de snelwegen en een automatisch betalingssysteem. Het doel om de wereld duurzamer te maken wordt langzaam realiteit. In Europa hebben ze een doel, namelijk om in 2015 een Europees systeem te hebben. In Amsterdam werkt The New Motion hard aan het slimme love-to-load netwerk. Ook zij zijn enthousiast bezig om elektrisch rijden populair te maken. Zij werken samen met een aantal automerken. The New Motion schrijft op hun site: Zij maken de auto’s, wij leveren laadpunten en diensten. Het wordt dus steeds belangrijker om duurzamer te rijden waardoor er een grote kans is dat over een paar jaar iedereen elektrisch rijdt. Dat we naar een oplaad punt moeten met een oplaad pas naast de snelweg of thuis natuurlijk en dat het opladen geen hele nacht meer duurt maar slechts enkele minuten. Een snel en duurzaam vooruitzicht, dat willen ze met deze trend bereiken!

TheNewMotion_logo2-TH 165_EN_Newmotion_624x354

 

Bronnen:

http://www.thenewmotion.com

http://www.autoweek.nl

http://www.essent.nl

http://www.agentschap.nl

http://nos.nl/artikel/514040-overgang-elektrisch-rijden-moeilijk.html

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s