Mannenharten mist een warm hart

mannenharten

Een romantische komedie waarvan je vanaf minuut één weet hoe de film afloopt. Vijf verhaallijnen worden in anderhalf uur gestopt met een onsamenhangend verhaal als eindresultaat. Geen geslaagde kerstfilm waar onze harten warm van worden.

Mannenharten had naar mijn mening hoge verwachtingen. Eindelijk weer een gezellige Nederlandse kerstfilm met veel romantiek en verschillende verhaallijnen die uiteindelijk samen de kerstgedachte zullen vervullen. Maar de waarheid bleek tegen te vallen. Een onsamenhangend verhaal waarbij de verhaallijnen niet lekker in elkaar overliepen. Sommige verhaallijnen blijf je onthouden maar sommige zijn zo onduidelijk en in elkaar gepropt dat je ze al snel vergeet.

Aan de acteurs lag het zeker niet. Met Jeroen Spitzenberger, als onvolwassen dertiger die de kost verdient door verkleed als rendier een fietstaxi te besturen, zorgde voor de humor tijdens deze film. Barry Atsma is geknipt voor zijn rol als dj en blijkt een ware vrouwenversierder te zijn. Daan Schuurmans kan eveneens niet van andere vrouwen afblijven.

De film Mannenharten is een vrouwenfilm met de mannen in de hoofdrol. De film gaat over vijf verschillende mannen in hun zoektocht naar ware liefde. Daan Schuurmans, die de rol vervult van Tim, gaat trouwen met Laura, gespeeld door Hadewych Minis. De romantiek in hun relatie is alleen ver te zoeken. Tim wordt namelijk verliefd op een andere vrouw. Barry Atsma vertolkt de rol van Dennis, de feestbeest die geniet van zijn open relaties met verschillende vrouwen, maar zich tijdens de kerstdagen nog steeds alleen voelt. Jeroen Spitzenberger die de hilarische rol vervult van Wouter is hoteldebotel verliefd op zijn nieuwe liefde Nicole, gespeeld door Katja Herbers, maar zij kennen ook de nodige problemen. Verder liggen Susanne en Frank in scheiding, gespeeld door Georgina Verbaan en Teun Kuilboer. Terwijl Niels, gespeeld door Fabian Jansen een aantal blind dates online op de kop tikt voordat hij Susanne durft te vragen voor een date.

Geen doorsnee romantische komedie op het eerste gezicht, omdat de film vanuit de perspectieven van de man wordt bekeken, maar toch voegt dit uiteindelijk niets origineels toe voor de film Mannenharten. Hoewel de cast van Mannenharten een verzameling is van allerlei goede acteurs uit de Nederlandse filmwereld, komt het verhaal toch niet goed over. Een variant van Mannenharten is Love Actually, verschillende romantische verhaallijnen met goede acteurs, alleen is het Mannenharten niet gelukt deze film te overtreffen. De verhaallijnen zijn niet krachtig genoeg om de kerstgedachte ter vervullen en uiteindelijk resulteert in een slap aftreksel van de Engelse variant.

bronnen:

 

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s