Backpacking Thailand!

Afgelopen zomer ben ik samen met mijn vriend 4 weken wezen backpacken in Thailand. Een super ervaring! Niks gepland, niks geboekt, alleen een backpack op je rug en gáán! In het begin vond ik het allemaal wel spannend, ik wilde namelijk toch weten wat me de komende 4 weken te wachten stond. Welke hotels we sliepen, wanneer we wat gaan bezoeken, welke trein we pakken of binnenlandse vlucht enz. Maar achteraf is er niks leukers dan gewoon op de bonnefooi te gaan en see what happens next!

Een klein overzichtje van onze route:

  • Aankomst Bangkok
  • Nachttrein naar Chiang Mai
  • Nachttrein Chiang Mai – Bangkok–> Dagtrein Bangkok- Surat Thani
  • van Surat Thani met boot naar Koh Samui
  • Van Koh Samui met ferry naar Koh Phangan
  • van Koh Phangan met ferry naar Koh Tao
  • van Koh Tao weer terug naar Bangkok

Zoals je ziet hebben we geen binnenlandse vlucht gemaakt aangezien dat bijna 5 x duurder was dan met de nachttrein/dagtrein. Het duurde ook wel bijna 3 x langer, maar van dat geld hebben we wel extra genoten door 2 nachten een luxe hotel te slapen en te duiken op Koh Tao!

Aankomst Bangkok

We vlogen vanaf Schiphol naar Bangkok met KLM. De vliegreis duurde ongeveer 9 uur, maar door het leuke entertainment programma aan boord met de gloed nieuwe films vloog de tijd voorbij. Ook was het eten echt prima aan boord! Toen we aankwamen in Bangkok wilde ik eigenlijk zo snel mogelijk naar mijn backpack. Het zou je toch maar overkomen dat je 4 weken met niks moest rondtrekken. Ik bedoel het was voor mij al een hele prestatie om alles in 1 tas te doen voor 4 weken, maar ik heb me er toch overheen gezet om echt zo weinig mogelijk mee te nemen, wat echt de beste beslissing ooit was. Toen we aankwamen in Bangkok had ik even een cultuur shock. Ik zag overal Thaise tekens, Aziatische gezichten, Tuk Tuks en hectiek. Zodra we buiten stonden met onze backpack op de rug, kwamen er al minstens 5 taxi chauffeurs naar ons toe en vroegen waar we heen moesten. We hadden voor de eerste twee nachten wel een hotel geboekt (Rambuttri Village) op Khao san Road. Een straat wat onder iedere reiziger zowel bekend als berucht is. Deze knotsgekke straat temidden van de backpackerswijk Banglamphu is een mengelmoes van elke nationaliteit op aarde. We werden na lange onderhandeling over de prijs afgezet bij ons hotel. De straat staat vol met kraampjes waar ze sprinkhanen, bananen pannenkoekjes, nep merk kleding tot aan de prachtige handgemaakte tassen uit Chiang Mai verkopen. ‘S avonds wordt Khao San road overgenomen door kroegen, clubs en live-muzikanten. Mannetjes die je vriend een pak op maat proberen aan te smeren ( Wat overigens erg goedkoop is in Thailand), tot aan menukaarten voor de ping pong shows. Er wordt hier en daar nog een dealtje gesloten, iemand wordt nog opgelicht door een taxi chauffeur en dronken toeristen drinken zich klem aan de liters goedkope Chang Beer of de wel bekende kleurrijke ‘buckets’. Je kunt er echt een boek over schrijven wat daar allemaal op Khao San Road gebeurt. Wij verbleven 3 dagen in Bangkok wat eerlijk gezegd ook genoeg was. De eerste dag zijn we, hoe kan het ook anders, meteen opgelicht door een Tuk Tuk mannetje. Hij bracht ons langs alle tempels in Bangkok voor maar 100 Baht voor 2 personen (Even voor de duidelijkheid, dat is 2 euro). De man van de Tuk Tuk leek zo aardig en oprecht waardoor wij domme Nederlanders meteen instapten en met een snelheid van 70 km/u scheurden over de Thaise wegen waar ze geen verkeersregels kennen. 2 euro voor 2 personen voor langs alle tempels in Bangkok te gaan? Daar moet iets achter zitten. Ehm, ja inderdaad in plaats van dat we langs elke tempel gingen, stopten onze grote vriend ook nog even langs 2 reisbureautjes en 2 winkels waar je op maat een pak kon laten maken. Als je als TukTuk daar stopt en jouw reizigers

 

en wordt overgehaald door de meest opdringerige zakenmannetjes om daar iets te kopen

Van Bangkok naar Chiang Mai (Nachttrein)

 

Van Chiang Mai – via Bangkok – naar Koh Samui

 

Van Koh Samui naar Koh Phangan

 

Van Koh Phangan naar Koh Tao

 

Back to Bangkok!

 

Tips!!

  • Neem echt maar dan ook echt zo weinig mogelijk mee

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s